Eten wat de pot schaft!

Zomersalade

Bijgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

We waren uitgenodigd voor een bbq bij vrienden en ik zou voor saté en een salade zorgen. Het werd een salade met zomers fruit die ik thuis al kon maken en waar vlak voor serveren alleen nog wat dressing over moest. Tip: als je niet van watermeloen houdt neem dan gerust 'n galia of een honingmeloen!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de nectarines doormidden en verwijder de pit. Snijd de helften daarna nog 2x door zodat je 6 plakken per nectarine hebt. Verhit de grillpan zonder extra olie. Als de pan goed heet is leg je de stukjes nectarine op een snijkant in de pan en bak ze totdat ze mooie grillstrepen krijgen. Draai ze dan om en bak ook de andere snijkant. Haal ze uit de pan en laat de nectarines afkoelen. 
Tip: heb je geen grillpan: neem een koekenpan of bak ze op de bbq!

Maak van de 1/2 watermeloen bolletjes met een meloenbolletjessteker. Heb je die niet snij de meloen dan in blokjes. Snipper de rode ui en bak de pijnboompitjes even aan in een droge koekenpan. Meng een scheutje olijfolie met wat peper en zout.

Leg de sla in een mooie schaal en verdeel daarover de gesnipperde rode ui, de olijfolie en de helft van de meloenbolletjes. Schep voorzichtig door elkaar. Leg de gegrilde nectarine en de rest van de meloenbolletjes op de sla en verdeel daarover de geitenkaas . Garneer de salade met pijnboompitjes en wat blaadjes verse munt. Drizzle er, vlak voor je de salade serveert, nog wat balsamico crème over. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1/2 watermeloen
  • 3 nectarines of perziken
  • 100 gram jonge bladsla
  • 1 kleine rode ui
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • 50 gram geitenkaas (Bettine Pearls) 
  • pijnboompitjes 
  • takje munt
  • balsamico crème 

Populair in dezelfde categorie