Yoghurt ijs met meloensaus
Soms heb je nog best wel zin in 'n toetje maar dat hoeft dan niet zo groot te zijn. Iets fris en toch wat zoets! Nou, dit is zo'n toetje. Ik heb het gemaakt met een cantaloupe maar neem gerust een andere soort meloen. Het mandarijnsap zou je eventueel ook kunnen vervangen door appelsap of bijv. sinasappelsap. Mogelijkheden genoeg dus 😀
Meng 150 ml yoghurt met 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels water en 3 eetlepels sap uit het blikje mandarijntjes. Proef...zoet genoeg of mss nog wat suiker erbij? Doe dit in een ijsblokjesvorm of zo'n plastic zakje waar je ijsblokjes mee kunt maken. Leg dit in je vriezer en laat 't ongeveer 3 uur bevriezen.
Snijd de meloen in kleine blokjes. Doe er 50 ml mandarijnsap en 50 ml citroensap bij en maak er met een staafmixer een gladde saus van. Proef...breng eventueel op smaak met 'n lepeltje suiker. Leg de blaadjes munt erin, dek af en laat 't lekker koud worden in de koelkast.
Haal de blaadjes munt uit de meloensaus. Leg 1 (of 2) blokjes yoghurtijs in een glaasje en schenk wat van de meloensaus over het ijs. Garneer met een partje mandarijn en n vers blaadje munt. Eet smakelijk!
Tip: De yoghurt ijsblokjes moeten niet knoer hard zijn want dan kun je ze niet eten. Haal ze dus op tijd uit de vriezer of... crush ze in de blender, schep hiervan een lepel in je glaasje en schenk er dan wat meloensaus op
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 150 ml milde volle yoghurt
- 2 eetlp citroensap
- 1 blikje mandarijntjes (300 gram)
- 5 eetlp water
- 1/2 cantaloupe (ong. 250 gr. vruchtvlees)
- 40 ml citroensap
- 1 eetlp suiker
- 10 blaadjes munt