Wraps met falafel en watermeloen salade
Voor Marlotte en Alex is dit een van hun favoriete zomergerechten! Een lekker frisse mix van zoet, zout, knapperig en romig.
Het is ook nog eens een heel simpel lekker snel klaar gerecht! Als je tijd (en zin hebt) kun je bijna alle onderdelen zelf maken. Zelfgemaakte falafel, mayonaise en tomaten tapenade maken dit gerecht nog lekkerder, maar op een doordeweekse dag gaan we meestal voor snel en kopen wij deze producten gewoon kant en klaar in de winkel
Tip: als je niet van falafel houdt neem je gewoon gehaktballetjes



We beginnen met de salade: Snijd de watermeloen in blokjes van ongeveer 2x2cm. Snipper de ui fijn en scheur de muntblaadjes in kleine stukjes. Meng dit door elkaar en verkruimel de feta erover. Schep nog 1 keer om en klaar is kees.
Warm de airfryer of oven voor op 200 graden.
Terwijl je de falafel (of gehaktballetjes) in ongeveer 5 minuutjes lekker knapperig bakt in de airfryer maak je het sausje:
Meng hiervoor in een schaaltje de mayonaise, tomaten tapenade (of rode pesto) en 't citroensap door elkaar.
Besmeer elke wrap met 1 eetlepel van het sausje en beleg ze met wat veldsla, de falafel en de watermeloensalade. Rol de wraps op en Eet smakelijk!
Tip 1: de watermeloen salade is ook heerlijk bij de bbq!
Tip 2: Heb je geen airfryer? Geen probleem, falafel kun je ook prima bakken in de koekenpan.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 pakje falafel balletjes (bijv. Veggie chef v. Jumbo)
- 4 volkoren wraps
- 250 gram watermeloen
- 60 gram feta
- 1 flinke rode ui
- 10 à 15 blaadjes verse munt
- 1 eetlp rode pesto
of tomaten tapenade - 2 eetlp mayonaise
- 1 theelp citroensap
- veldsla