Eten wat de pot schaft!

Viscurry

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Dit is zo'n gerechtje waarmee je heel veel mogelijkheden hebt. Ik maak het regelmatig als ik de groentelade van mijn koelkast leeg wil maken. Wat sperzieboontjes, 'n paprika, champignons, courgette, stukje witte kool of restje bloemkool eigenlijk kun je allerlei groenten gebruiken. Heb je niks op te maken dan is een zak gemengde groenten een snel alternatief!

Dit keer heb ik het gemaakt met zo'n pakje koolvis uit de diepvries maar ben je geen visliefhebber dan is dat prima te vervangen door kip. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Ik maak deze vis- of kipcurry graag als ik niet zoveel tijd heb en dan neem ik dus zo'n pakje currypasta. Meestal de groene curry van Conimex omdat wij die lekker (pittig!!) vinden maar een ander merk is ook prima. En heb je wat meer tijd kun je zo'n pasta ook makkelijk zelf maken. 

Ik heb de koolvisfilet (uit zo'n doosje waar 4 plakken inzitten) eerst laten ontdooien. Snijd de visfilet in blokjes van ong. 2x2 cm en bestrooi die dan met het kerriepoeder en 'n snuf zout. Zet even apart.

Ga je voor een kipcurry snijd dan de kipfilet in stukjes, bestrooi ze met kerriepoeder en 'n snuf zout. Bak de stukjes lichtbruin in een hapjespan met deksel in een scheutje zonnebloemolie. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.

Schil de gember en de knoflook en rasp of snijd ze heel fijn. Snijd de peper zonder de zaadjes in ringetjes. Snipper de rode ui. Snijd de champignons in 4en.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Fruit de ui tot die glazig ziet en voeg dan de champignons toe. Bak die kort op hoog vuur. Doe er dan de knoflook, gember en de peper bij en zet het vuur op klein. Schep de curry pasta in de pan, roer alles goed door elkaar en laat 1 minuut zachtjes bakken.

Schep dan de groenten in de pan en roerbak die 2 minuten. Schenk de kokosmelk en het limoensap erbij. Leg de rauwe stukjes vis (of de gebakken kip) op de saus. Laat de curry met 't deksel op de pan 10 à 15 minuutjes heel zachtjes pruttelen tot de vis/kip gaar is.

Kook ondertussen wat rijst of noodles of verwarm de naan in de oven. 

Garneer de curry met ringetjes bosui (of als je dat lekker vindt met verse blaadjes koriander) en wat grof gehakte cashewnootjes. Serveer de viscurry met rijst of noodles of bijv. naan. Eet smakelijk!

 Op de foto hierboven heb ik de vis vervangen door kip 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram witvisfilet (kabeljauw, koolvis, schol pangasius)
    of 400 gram kipfilet
  • 2 theelp kerriepoeder
  • snuf zout
  • 3 eetlp groene currypasta (bijv.boemboe voor pittige Thaise curry v. Conimex)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 2 eetlp limoensap
  • 1 rode ui
  • 1 doosje champignons
  • 500 gram Thaise wokgroenten
    of div. groenten 
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 stengel bosui
  • handje cashewnoten

Populair in dezelfde categorie