Varkenshaas met champignonsaus en haricot verts
Het werd een super gezellige kook-middag! Die avond verzorgden Alex en ik een familie dinertje met 5 kleine gerechtjes. Glaasje prosecco met een amuse bij binnenkomst.
Wat later het voorgerechtje, een kopje soep, een vis- of kipgerechtje, een vleesgerechtje en een cheesecake-toetje. Kwestie van goed plannen en kleine, niet te ingewikkelde gerechtjes maken die er ook nog lekker uit zien! Het oog wil tenslotte ook wat :D
Het vleesgerechtje van die dag was een varkenshaasje met champignonsaus, rolletje haricot verts met katenspek en aardappelgratin of Franse frietjes.
Hoeveelheid is voldoende voor 6 personen als klein gerechtje of voor 4 pers. als normale portie.
Haal de varkenshaas een 1/2 uurtje voor bereiding uit de koelkast om op temperatuur te komen. Warm de oven voor op 180 graden.
Maak de boontjes schoon en kook ze in ongeveer 5 minuutjes net beetgaar. Giet af en spoel ze af met koud water. Maak rolletjes: stuk of 8 boontjes met 2 plakjes katenspek. Leg ze in een ovenschaal.
Verwarm je borden. Zijn ze ovenvast dan even in de oven, anders even natmaken en 30 sec. in de magnetron.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 flinke varkenshaasjes
- versgemalen peper en zout
- klontje (room)boter
- klein scheutje olie
- likje mosterd
- 300 gram haricot verts
- 12 plakjes katenspek
- 250 gram kastanje champignons
- 1 rode ui
- versgemalen peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelp gedr. tijm
- 1 theelp marmite * of 1/2 bouillonblokje
- 200 ml room
- 100 ml water
- 1 theelp maïzena
- klontje boter of wat olie