Traybake met bospeentjes en krieltjes
Wat nou als je een soort van eenpansgerecht wilt maken maar dan in de oven? Nou, dan noem je het een traybake! Super simpel toch? En een traybake heeft alleen maar voordelen: Het is makkelijk voor te bereiden, er zijn oneindig veel variaties te bedenken en.... je hebt weinig afwas! Helemaal top!
Warm de oven voor op 200 °C.
Ik had zo'n zak met kleine voorgekookte krieltjes gekocht. Als jij grotere krieltjes hebt snijdt die dan een keer doormidden zodat straks alles tegelijk gaar is. Meng 3 eetlp olie met peper&zout en paprikapoeder in een kommetje en hussel dat door de aardappeltjes.
Was de wortelen en snijd het loof eraf. Als je winterwortel gebruikt snijd die dan in plakjes van 1 cm dik.
Snijd de rode ui grof en snijd de teentjes knoflook in 4en.
Verwijder het velletje van de verse worst en verdeel de worst in stukjes.
Bekleed een bakplaat (of grote ovenschaal) met bakpapier. Leg de wortel aan een kant van de plaat. Leg de krieltjes aan de andere kant en verdeel daarin de stukjes worst, ui en knoflook.
Rasp de schil van de sinaasappel en zet die even apart.
Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met 2 eetlepels olijfolie, komijnzaad en 'n snuf zout. Schenk dit over de worteltjes.
Zet de bakplaat nu in het midden van de oven en bak het geheel in ongeveer 30 minuutjes gaar.
Terwijl je daarop wacht snijd je de bosui in ringetjes en verkruimel je de feta.
Garneer de bospeentjes met de feta en de sinaasappelrasp. Garneer de hele traybake met de ringetjes bosui. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 bos bospeentjes of
2 winterwortelen - 400 gram voorgekookte krieltjes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bosui
- 50 gram feta
- 200 gram verse worst of
saucijzen - 1 sinaasappel
- 1 theelp komijnzaad
- 1 theelp paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie