Spaghetti met gerookte makreel
Op zo'n hele warme zomerdag heb ik meestal niet zo'n zin om lang in de keuken te staan. Salades brengen dan vaak uitkomst maar soms heb je gewoon zin in wat anders. In pasta bijvoorbeeld.
Ik heb een versie gemaakt met veel groenten waaronder zeekraal, das weer eens wat anders.
Tip: Hou je echt niet van zeekraal vervang die dan door een paar groene asperges.
Tip: Ik heb de courgetti kant en klaar gekocht, had weinig puf rond etenstijd. Heb jij tijd genoeg of vind je het een leuk werkje dan kun je de courgetti natuurlijk prima zelf maken van 2 courgettes.
Maak een soort van saus van: 75 gram courgetti, de spinazie, knoflook, basilicum, cashewnootjes, de sap van 1/2 citroen en 'n klein scheutje olijfolie. Gebruik hiervoor je blender of dat bakje van je staafmixer. Meng net zolang tot je een bijna gladde saus hebt. Proef.. breng op smaak met chiliflakes en 'n snuf zout.
Kook de spaghetti beetgaar in water. Giet af. Meng de spaghetti door de courgetti, die hoef je dus niet eerst te koken.
Snipper de rode ui heel fijn. Spoel de zeekraal even af onder koud water.
Verwarm een klein scheutje olijfolie in een wok of koekenpan. Doe de spaghetti/courgetti mix in de pan en schep een keer om. Schenk ongeveer 3/4 van de saus erbij en warm op laag vuur op terwijl je af en toe omschept. Tip: Wij hadden genoeg aan die hoeveelheid saus maar je mag natuurlijk ook alles gebruiken.
Fruit in een klein pannetje de gesnipperde ui met 'n scheutje olijfolie tot de ui glazig ziet. Schep de zeekraal erbij en laat die ongeveer 2 minuutjes meebakken.
Doe de spaghetti/courgetti met saus in een diep bord en verdeel de zeekraal er over. Garneer met plakjes citroen, wat grof gehakte cashewnootjes en de gerookte makreel. Eet smakelijk!
Tip: Laat de makreel weg voor een vegetarische versie. De saus is trouwens ook lekker op een wrap met wat gebakken champignons.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 100 gram spaghetti
- 400 gram courgetti
- 100 gram verse spinazie
- 2 flinke teentjes knoflook
- 10 gram basilicumblaadjes
- 50 gram cashewnootjes of
pijnboompitjes - 1 citroen
- scheutje olijfolie
- snuf zout
- 1/2 theelp chiliflakes of
versgemalen zwarte peper - 1 kleine rode ui
- 100 gram zeekraal
- gerookte makreel