Slowcooker kip
Dit kipgerechtje heb ik al zo vaak gemaakt, soms op 't gasfornuis soms in de slowcooker, en elke keer weer is het een succes. Maak het als onderdeel van 'n soort rijsttafel maar tis ook heerlijk bij gebakken aardappeltjes of frietjes en zelfs op 'n broodje!



Tip: Voor wie geen slowcooker heeft: Dit gerecht kan ook gewoon in een pan op 't vuur (ong. 1 uurtje met sudderplaatje onder de pan) of in de oven (schaal afgedekt ong. 2 uur op 150 graden/ 135 in een heteluchtoven) gemaakt worden. Gebruik dan wel iets meer bouillon en houd goed in de gaten of er genoeg vocht in de pan blijft tijdens 't garen.
Snijd de kipdijfilets in hapklare stukjes.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een royale kom. Doe de stukjes kipdijfilet bij de saus en schep om. Laat 10 minuutjes staan.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en leg die op de bodem van je pan. Daarop komen de reepjes rode paprika. Meestal bak ik vlees even aan voordat 't in de slowcooker gaat maar bij dit recept doe ik dat niet. Schenk de saus met de kip op de uien/paprika. Zet de slowcooker nu 3 1/2 uur op high.
Maak dan een papje van 3 lepels water met de maïzena en roer dat door de saus. Zet nog 1/2 uur terug in de slowcooker om in te dikken.
Bestrooi met ringetjes lente ui en serveer met knapperig gebakken frietjes en 'n salade
Dit kippetje is trouwens ook lekker bij gebakken aardappeltjes met broccoli of sperzieboontjes. Bij rijst of mie of op een broodje met cole slaw! Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 600 gram kipdijfilet
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 1 1/2 à 2 eetlp maïzena
- 1 lente ui
Ingrediënten voor de saus:
- 3 geperste teentjes knoflook
- 1 fijngesneden Spaanse peper of
1/2 theelp chiliflakes - 1 1/2 dl gevogelte fond of
sterke kipbouillon - 2 eetlp honing
- 1/2 dl sojasaus
- 1 theelp grove mosterd
- 1 dl tomatenketchup
- 2 eetlp zonnebloemolie
- 1 etlp citroensap