Eten wat de pot schaft!

Sambal goreng telor

Bijgerecht Hapje
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Indonesische keuken
Inleiding

Sambal goreng telor zijn gebakken gekookte eitjes in een (licht) pittige saus. Heerlijk om warm te eten als bijgerecht of onderdeel van een rijsttafel maar ook errug lekker als borrelhapje!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Leg de eieren in een passend pannetje met koud water en kook ze hard in 8 tot 10 minuten. Giet t water af en laat de eieren schrikken in ijskoud water. Laat ze even in t water liggen en pel ze dan. 

Snij de uien grof en doe ze samen met de knoflook en de rode peper (met of zonder zaadjes) in zo'n bakje van de staafmixer. Mix tot alles heel fijn is.(zo'n uienprutje noem je een boemboe) Kun je natuurlijk ook prima met de hand doen maar dan ben je wat langer bezig😉 

Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin zachtjes de eitjes tot ze rondom lichtbruin zien. Haal ze dan uit de koekenpan en zet even apart. Bak nu de boemboe 1 minuut in de koekenpan. Voeg dan de laos en tomatenpuree toe en bak nogmaals 2 minuten op laag vuur. 

Doe de rest van de ingrediënten erbij, roer goed door en verwarm de saus op laag vuur. Tip: begin eerst met 1 theelp sambal oelek en doe de 2e theelp er pas bij als je de saus geproefd hebt.. Als de saus goed op smaak is leg je de eitjes in de saus en laat ze rustig opwarmen terwijl je af en toe wat saus over de eitjes schept. 

Serveer warm als onderdeel van bijv. een rijsttafel (reken op 1 ei pp) of als vleesvervanger met bijv. rijst en sperzieboontjes. Reken dan op 2 eieren pp. De sambal goreng telor is trouwens ook zowel warm als koud een heerlijk borrelhapje! Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 2 uien
  • 3 tn knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 thlp laospoeder
  • 1 maggie blokje of bouillonpoeder
  • 1 eetlp bruine suiker
  • 1 eetlp ketjap manis
  • 1 eetlp citroensap
  • 2 theelp sambal oelek
  • 1 blikje tomatenpuree (70gram)
  • 150 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 1 eetlp zonnebloemolie 

Populair in dezelfde categorie