Eten wat de pot schaft!

Salade met stoofpeertjes

Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik ben een kaaskop, een echte  en onze kaasboer weet dat. Dus toen ik mijn stuk truffelkaas wilde afrekenen vroeg de slimmerik of ik de nieuwe aanwinst in zijn vitrine al had gezien: Brabants Blauw geit. Uh..nee, maar die wilde ik wel proeven!

Brabants Blauw geit is een heerlijke smaakvolle blauwschimmelkaas gemaakt in Noord-Brabant. En laat die nou perfect passen in de salade met stoofpeertjes die ik wilde maken! Tip: hou je nou echt niet van kaas (of als t lactose vrij moet zijn) zou je die kunnen vervangen door gerookte kip.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Ik heb voor deze salade ons recept voor stoofpeertjes met rode portsaus gebruikt. Heb je geen tijd/zin om zelf stoofpeertjes te maken koop ze dan kant en klaar.

Breek de walnoten in stukjes en rooster ze even in een droge koekenpan. Snijd de blauwe kaas in stukjes. Tip: hou je niet van blauwe geitenkaas neem dan bijv. camembert of eventueel stukjes gerookt kipfilet.

Leg de gemengde sla over de bordjes. Snijd de stoofpeertjes in stukken en verdeel die over de sla. Doe hetzelfde met de geroosterde walnoot en de stukjes kaas (of gerookte kip). Drizzel de rode portsaus over de salade en garneer met wat bieslook.

Serveer direct. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 6 stoofpeertjes in portsaus
  • 75 gram gemengde sla
  • handje vol gepelde walnoten
  • 150 gram Brabants Blauw Geit
    of 'n ander kaasje
  • garneren met bieslook of
    ringetjes bosui

Populair in dezelfde categorie