Salade met rosbief
Soms kan ik echt zo'n zin hebben in een salade, maakt mij niet eens uit wat voor weer het dan is. Deze salade staat in 10 minuutjes op tafel en is naast lactosevrij ook nog eens koolhydraatarm! Moet je er natuurlijk geen dikke snee geroosterd boerenbrood bij serveren zoals ik had gedaan
Maak een dressing van olijfolie, pesto en limoensap.
Snijd de bosui in ringetjes en rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een droge koekenpan.
Leg de sla op 2 borden. Verdeel de plakjes rosbief, de doormidden gesneden tomaatjes, ringetjes bosui, geraspte Parmezaan en de pijnboompitjes over de sla. Schenk de dressing erover en maal tot slot lekker wat zwarte peper over de salade.
Lekker met (knoflook)brood met een beetje olijfolie en zeezout. Eet smakelijk!
Tip lactosevrij: Parmezaanse kaas is lactosevrij. Als je deze wilt vervangen voor een andere kaas neem dan een harde belegen of oude kaas. Die zijn namelijk ook lactosevrij.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 80 gram rucola sla
- 100 gram rosbief (vleeswaren)
- versgemalen peper
- wat snoeptomaatjes
- scheutje olijfolie
- 2 eetlp pesto
- 1 eetlp limoensap
- 1 stengel bosui
- 2 eetlp pijnboompitjes
- geraspte Parmezaanse kaas