Eten wat de pot schaft!

Salade chou blanc

Bijgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  Franse keuken
Inleiding

Laatst proefde ik een salade chou blanc, gewoon zo'n kant en klaar gekochte. Niks mis mee, hij was zelfs best lekker maar ik werd niet blij van de ingrediënten die op de verpakking stonden. En ik snap het wel hoor want het moet allemaal lang houdbaar zijn maar bij Hussemusse doen we dat toch liever anders. Dus als je deze salade maakt dan eet die dan gewoon dezelfde of anders de volgende dag op. Dat kost je geen enkele moeite want hij is echt lekker, dat beloof ik je! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Verwijder het buitenste blad van de spitskool en snijd de kool in de lengte doormidden. Voor deze salade gebruik je maar 1/2 kool maar als je de andere helft met huishoudfolie afdekt dan kun je die nog ruim 1 week in de groentelade van je koelkast bewaren om iets anders mee te maken. Zoiets als deze spitskool met pit bijvoorbeeld of als onderdeel van gebakken rijst

Snijd de halve spitskool nog 1 keer in de lengte door midden en daarna doe je dat nog eens met beide stukken. Je hebt nu 4 stukken. Daarvan snijd je in de breedte in hele smalle reepjes. 

Haal de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.
Snijd de coctailuitjes nog 1 (of 2x) doormidden.
Snijd de schijven ananas in kleine blokjes. 

Klop de zuivelspread met het ananassap, de mosterd, kappertjes en 'n snufje zout los tot een dressing. Proef... je mag een klein zoetje van de ananas proeven.. roer er eventueel nog 'n lepeltje suiker door, maar maak het niet té zoet. 

Schep de spitskool, paprika, ananas en de uitjes met de dressing om en zet de schaal 1 uurtje in de koelkast zodat de smaken goed in trekken. Haal 10 minuutjes voor serveren uit de koelkast. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
 • 1/2 spitskool
 • 1 rode puntpaprika
 • 3 schijven ananas uit blik
 • 3 eetlp ananassap
 • 100 gram zuivelspread
  of roomkaas
 • 1 eetlp kappertjes
  of fijngesneden augurkjes
 • 1 1/2 theelp milde mosterd
 • 4 eetlp coctailuitjes (pot)
 • snufje zout

Populair in dezelfde categorie