Eten wat de pot schaft!

Roodbaarsfilet met sinaasappel gemberdressing

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Franse keuken
Inleiding

Ik ging naar de markt voor zeebaarsfilet maar die had ik eerst moeten bestellen zei de visboer. Hij had nog wel hele mooie roodbaarsfilet... Bij de groenteboer waren de groene asperges net op maar er lag nog wel asperge-broccoli... Het werd dus een beetje plan B maar dat bleek juist heel goed uit te pakken! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden (hete luchtoven op 180).

Kook de asperge-broccoli net beetgaar in water met 'n snuf zout en giet af.

Was de sinaasappel en droog hem af. Trek met zesteur (citrusrasp) sliertjes (=zeste) van de schil. Heb je nou niet zo'n ding, schil de sinaasappel dan heel dun (alleen de oranjeschil) en snijd daar dan dunne reepjes van. 

Pers de sinaasappel uit en doe het sap in een klein steelpannetje. Laat dat sap op laag vuur inkoken tot je ongeveer 4 eetlepels over hebt. Zet dan t vuur uit. 

Rasp de gember en meng die samen met de nootmuskaat, olijfolie en wat peper door het ingekookte sinaasappelsap.

Maak twee pakketjes: Leg hiervoor de helft van de asperge-broccoli in het midden van een stuk bakpapier. Daarop komt een roodbaarsfilet. Bestrooi die met n snuf zout en (citroen)peper. Schenk 2 eetlepels van de sinaasappel-gembersaus over de vis. Verdeel de helft van de sinaasappel zeste en de peterselie erover en vouw het bakpapier goed dicht. 

Bak de pakketjes zo'n 15 minuutjes in het midden van de oven. 

Serveer elk pakketje op een warm bord en laat ieder zijn eigen pakketje openmaken. Lekker met gekookte basmatirijst die je omschept met 1 eetlepel sojasaus. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 roodbaarsfilets
  • 1 sinaasappel
  • 2 cm geraspte gember
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 eetlp olijfolie
  • 1 eetlp fijn gesneden peterselie
  • peper en zout
  • 250 gram asperge-broccoli 

Populair in dezelfde categorie