Eten wat de pot schaft!

Romige ijskoffie

Nagerecht Drankje
< 30 min
1 persoon
 koud  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik ben een echte koffie leut! Of het nu warm of koud weer is, ik drink eigenlijk altijd koffie. Maar nu was het met 37 graden wel extreem warm in Liempde! De perfecte dag dus voor een ice coffee. Maar dan wel een lekker romige  :D Benodigdheden zijn voor 1 glas:

Bereiding

Zet 1 kopje espresso (schepje suiker erin als je van zoet houdt) en laat dat helemaal afkoelen. Doe de ijsklontjes in een zipplockzakje. Vouw een theedoek 3 dubbel en leg daar 't zakje op. Vouw de theedoek dicht en mep met een hamer de ijsklontjes fijn. Voila, crushed ice!

Snij koekrepen van het midden van de stroopwafel om zo in het glas te zetten. (De zijkanten mag je gelijk opsnoepen ;) )

En dan doe je het roomijs,  't crushed ice en de espresso in je blender en mixen maar! 1/2 minuutje is genoeg. Schenk over in een glas. Mopje slagroom erop, daar een scheutje karamelsiroop over en, omdat dat zo gezellig staat, nog wat chocolade bolletjes en stukjes salted caramel. Zet de repen stroopwafel erlangs en dan met je ogen dicht opsnoepen :D Eet smakelijk!

Tip: Als je nou geen zin hebt om 't crushed ice zelf te maken.. het is blijkbaar ook kant en klaar te koop bij Jumbo!  Dank je wel voor je tip Wendy 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 kopje espresso
  • 2 bolletjes roomijs
  • 2 ijsklontjes
  • scheutje karamelsiroop
  • slagroom
  • 1 stroopwafel

Populair in dezelfde categorie