Eten wat de pot schaft!

Romige aardappelpuree

Bijgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Wij eten niet zo vaak aardappelpuree. Ben niet zo'n liefhebber. Dus, áls ie dan op 't menu staat dan moet ie wel echt lekker zijn en niet uit zo'n zakje... De allerlekkerste puree maak je dus van echte aardappels met een beetje room en echte boter! Ow, en met een pureestamper of -knijper. Nooit met een mixer anders wordt 't zo'n klef boeltje. 

Bereiding

Schil de aardappel en was ze. Snijd ze in ongeveer even grote stukken want dan (niet onbelangrijk) zijn ze allemaal tegelijk gaar. Zet de aardappels met water en 'n snufje zout op het vuur en kook ze gaar. Voor deze hoeveelheid kost je dat 'n minuutje of 15/20.

Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen. Verwarm ondertussen de melk met de roomboter in een pannetje. Stamp de aardappels grof. Of gebruik als je die hebt een pureeknijper. Schenk de warme melk erbij en roer onder elkaar met houten lepel. Beetje peper en zout erbij en klaar! Kan geen pakje tegenop  Eet smakelijk!

Tip:Als je dat lekker vindt roer er dan wat peterselie of bieslook door. Beetje kervel is ook lekker.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels
  • snufje zout
  • 150 ml volle melk of room
  • 50 gram roomboter
  • beetje peper

Populair in dezelfde categorie