Romanesco puree met gehaktballetjes
Hussemusse werd uitgedaagd om iets lekkers te maken met een vleesvervanger, de beyond meatballs. Het werd een vegetarische maaltijd met puree! Geen aardappelpuree maar een van romanesco, het broertje/zusje van de broccoli en bloemkool.
Was de romanesco en snij die daarna helemaal in stukjes. Helemaal, dus ook de stam en nee schillen hoeft niet. Doe alles in een kookpan en kook de romanesco gaar in water met een snufje zout. Giet 't water af en stamp de romanesco samen met een klontje boter, beetje peper en 'n mespuntje nootmuskaat tot een smeuige puree.
Snipper ondertussen de ui, rasp of pers de knoflook, snij de paprika en champignons in stukjes. Bak de balletjes in een hapjespan in een paar minuten om en om bruin in een scheutje olie. Haal ze uit de pan en zet ze even apart. Roerbak in dezelfde pan de groenten. Doe dan de tomaten blokjes en het sap erbij. Roer de pesto door de saus en leg de balletjes terug in de koekenpan om nog 5 minuten te garen.
Serveer de romanesco puree met de saus en de balletjes. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 romanesco
- 1/2 bakje kastanjechampignons
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlp pesto
- klontje (lactosevrije) boter
- beyond meatballs
- scheutje zonnebloemolie
- peper & zout