Roerbak witlof
Witlof is 'n bladgroente die je zowel rauw (in een heerlijke salade) als gekookt kunt eten (ken je onze witlofsoep al?) Hoe je het ook klaarmaakt wij zijn fan!
Maar misschien is roerbakken meer iets voor jou? Echt supermakkelijk en in 10 minuutjes op tafel
Tip: Vroeger moest je de harde bittere kern echt uit het witlofstronkje snijden. Tegenwoordig is de witlof lang niet zo bitter meer dus eigenlijk is dat nu niet meer nodig.
Snijd de ui en de knoflook fijn, de paprika in blokjes. De witlof snij je eerst in de lengte in 4 stukken en die snijd je daarna weer in reepjes.
Roer in een kommetje de pindakaas met 2 eetlepels water, de ketjap en de sambal los en zet dit even apart.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met de knoflook. Roer de ketoembar en de blokjes paprika door de uien en bak die 1 minuutje mee. Schep dan de stukjes witlof in de wok en bak die 2 minuten mee terwijl je ze steeds blijft omscheppen. Schenk het sausje bij de witlof in de wok en verwarm dit nog 2 minuten mee.
Serveer direct. Lekker met rijst en 'n gebakken eitje! Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 600 gram witlof
- 1 rode paprika
- 1 flinke rode ui
- 1 theelp ketoembar
- 1 eetlp zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelp sambal oelek
- 1 eetlp pindakaas
- 2 eetlp water
- 2 eetlp ketjap manis