Eten wat de pot schaft!

Roerbak spruitjes

Bijgerecht
< 30 min
3 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Er is een tijd geweest dat ik spruitjes echt vreselijk vond maar nu ik ze op een deze manier klaar maak vind ik ze eigenlijk best lekker! (zeker de kleine spruitjes) Door ze 2 keer te koken valt zelfs de typische geur erg mee! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Zet de schoon gemaakte spruitjes in een pan met water op het vuur en kook ze 3 minuten. Giet ze af, neem nieuw warm water en kook ze nog eens ongeveer 3 minuten. Het ligt er een beetje aan hoe groot de spruitjes zijn maar ze moeten nog net niet gaar zijn. Controleer dit door er met een vork in te prikken. Giet de spruitjes af.

Bak de spekjes zonder olie in een wok, voeg de gesnipperde ui, de knoflook en de champignons toe en bak dit even mee. Doe als laatste de spruitjes erbij en roerbak ze nog een paar minuten. Maal er tot slot nog wat peper over. Heel lekker met een rosé gebraden varkenshaasje. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kleine spruitjes
  • 50 gram gerookte spekjes
  • 150 gram champignons in stukjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 kleingesneden teentje knoflook
  • vers gemalen zwarte peper

Populair in dezelfde categorie