Eten wat de pot schaft!

Rijst met snijbonen en kip

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

De snijbonen die de groenteboer in zijn kraam had liggen zagen er zo mooi fris uit dat ik die wel mee moest nemen. Ik moest alleen nog wel ff bedenken wat ik er mee ging doen... Ik vind ze lekker hoor, maar had niet zo'n zin in gewoon gekookte snijbonen. Bovendien moest dat bakje bami-groenten ook nodig op.. Oké, wokken dus! Gezond, lekker en snel klaar en das 'n ideale combi voor een door de weekse dag!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kook de rijst nèt gaar en giet het water af. Zet even apart.

Haal de puntjes van de snijbonen en snijd ze dan in ruiten.
Kook de snijbonen 5 minuutjes. Giet het water af en spoel de snijbonen even na met koud water. Zet ze even apart.

Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes en bestrooi die met een beetje peper.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok (of hapjespan) en bak hierin de spekjes. Doe de gesnipperde ui en de kip bij de spekjes en bak die mee tot ze gaar zijn.. Roer de sambal badjak en de knoflook door het mengsel en bak nog 1 minuut.

Doe de bami-groenten (zonder de taugé!) in de wok en bak die 3 minuutjes mee. Schep dan de gekookte rijst en de geblancheerde snijbonen in de wok. Bak alles nog een paar minuutjes terwijl je steeds blijft omscheppen. Breng op smaak met een beetje sojasaus. Schep er tot slot de taugé door en zet dan het vuur uit.

Klop de eieren los met een snuf peper en een scheutje (koffie)melk. Bak hiervan 2 omeletten. Rol die op en snij er plakjes van. 

Serveer de rijst met snijbonen en kip met de rolletjes ei, (eventueel) 'n theelepeltje sambak badjak en bestrooi met gebakken uitjes. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram kipdijfilet
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine eetlp sambal badjak
  • 400 gram snijbonen
  • 400 gram bami-groenten
    (witte kool, prei, wortel en taugé)
  • 200 gram basmati rijst
  • scheutje sojasaus
  • 2 eieren
  • scheutje (koffie)melk
  • zonnebloemolie
  • gebakken uitjes (zakje)

Populair in dezelfde categorie