Eten wat de pot schaft!

Rendang van jackfruit

Hoofdgerecht Lunch
< 30 min (wachttijd: 0.45 u)
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Indonesische keuken
Inleiding

Op onze site kun je al jaren een hussemusserecept van rendang daging  en rendang gehaktballetjes vinden. Hoogste tijd om ook eens een vegetarische rendang te maken, en wel een met jackfuit. Wat een aangename verrassing was dat! 

Het recept is royaal voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht met bijv.rijst erbij. Ga je deze rendang op een broodje eten dan beleg je er 8 broodjes mee.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Doe de inhoud van de blikken jackfruit in een vergiet en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.

Snipper de ui en rasp de teentjes knoflook (of snij ze fijn). 

Verhit de olie in een hapjes- of braadpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de boemboe voor de rendang toe en bak 3 minuutjes mee terwijl je regelmatig roert. 

Schenk de kokosmelk in de pan, roer goed om en breng rustig aan de kook. Voeg de uitgelekte stukjes jackfruit toe en schep voorzichtig om. Schenk de ketjap manis in de pan en zet het vuur laag. Als je op gas kookt zou ik een sudderplaatje onder de pan zetten. 

Laat de rendang een uur op laagvuur zachtjes pruttelen. Proef... Ik heb toen nog wat chiliflakes en een snuf zout toegevoegd.

Deze rendang van jackfruit is heerlijk bij witte rijst met sperzieboontjes en wat atjar of Zoet zure komkommer  maar is ook superlekker op de manier als we hem deze keer aten: op een afbakbroodje met salade, geb.uitjes en een atjar van rode kool! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 blik jackfruit à 400 gram (Fairtrade original)
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlp zonnebloemolie 
  • 3 etlp ketjap manis
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 pakje boemboe voor rendang

Ingrediënten voor het broodje:

  • 8 afbakbroodjes
  • 100 gram rucola
  • 1 winterwortel
  • 150 gram sperzieboontjes 
  • atjar van rode kool
  • kokosrasp

 

Populair in dezelfde categorie