Eten wat de pot schaft!

Rabarber compote

Bijgerecht Nagerecht
< 30 min
4 personen
 koud  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Het rabarber seizoen loopt van eind maart tot en met juli en integenstelling tot wat je zou denken is het geen fruit maar 'n groente. Ik kende de compote omdat mijn moeder die wel eens at bij haar warme maaltijd. Zij kookte de stelen met een beetje water en die bleef een beetje zurig.. Niet zo mijn smaak eerlijk gezegd. De rabarbercompote à la Hussemusse is dat dan weer wel!  

Bereiding

Vaak zijjn ze er al vanaf als je rabarber koopt maar zoniet verwijder dan de groene bladeren. De stengels hoef je niet te schillen, alleen ff goed afspoelen en een klein stukje van de onderkant afsnijden. 

Snijd de stelen in stukjes van ong.2 cm. Doe de stukjes samen met de port, de suiker en 't kaneelstokje in een pannetje en kook op laag vuur voor ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan. Haal dan de deksel eraf en laat nog 5 minuten heel zachtjes pruttelen.

Roer een keer door, haal het kaneelstokje eruit en laat helemaal afkoelen. Waar gebruik je rabarbercompote voor? Nou, mijn moeder at het bij de warme maaltijd ipv appelmoes. Of schep een lepeltje over een bolletje ijs of vanillevla als toetje! Weet je wat ook lekker is? Bij een salade! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 350 gram rabarber stelen
  • 1 dl port
  • 3 eetlp suiker
  • 1 kaneelstokje

Populair in dezelfde categorie