Preisoep
Wij eten best vaak soep. Soms als voorgerecht maar ook regelmatig bij de lunch. Zeker in de herfst en winter als het buiten wat frisser is. Tip: Serveer eens een tosti met kruidenboter en kaas bij deze preisoep 😊
Snijd de prei in ringen en was al het zand eruit. Snijd de ui grof. Schil de aardappels en snijd die in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter of olie in een kookpan. Laat de ui en de prei hier zo 'n 10 minuten heel zachtjes in fruiten. Strooi de Vadouvan of 't kerriepoeder over de prei en roer door. Schenk dan de wijn erbij en laat die tot ongeveer de helft inkoken.
Tip: Wil je liever geen wijn gebruiken (want gezonder..) neem dan 1 liter bouillon en laat de wijn gewoon weg.
Schep de aardappelblokjes bij de prei, roer door en schenk de hete bouillon in de pan. Zet het vuur op middelhoog een laat rustig koken tot de aardappel gaar is.
Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer en proef... breng op smaak met wat peper en misschien nog 'n snuf zout . Garneer de preisoep met wat ringetjes bosui, croutons en bieslook. Lekker met toast, een beetje kruidenboter en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 preien
- 200 gram kruimige aardappels
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml droge witte wijn
- 800 ml groentebouillon
- Klontje boter of scheutje olie
- witte peper
- 1 theelp Vadouvan of kerriepoeder
Ingrediënten om te garneren:
- 1 stengel bosui
- croutons of
mss toch uitgebakken spekjes? - fijn gesneden bieslook
- beetje zure room of crème fraiche