Pesto Genovese
Die groene pesto uit een potje is best oké totdat je dit een keer zelf hebt gemaakt... Helemaal niet moeilijk en zo klaar maar wel veeeel lekkerder :) In een goed afgesloten en schoon potje kun je dit (met een beetje olijfolie erop) wel zo'n 2 weken goed houden in de koelkast. In porties invriezen in een ijsblokjesvorm om op een ander tijdstip door bijv. pasta of een saus te doen kan natuurlijk ook.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Pluk de blaadjes van de basilicumplant, was en droog ze voorzichtig tussen wat keukenpapier.
Doe de basilicum, pijnboompitjes, knoflook, Parmezaanse kaas, en 't citroensap samen met een flinke scheut olijfolie in de hakmolen van je staafmixer en pureer. Voeg nog een scheutje olijfolie en wat versgemalen peper toe en mix nog een keer door.
Proef ... Mss vind je het lekker als je nog wat meer basilicum proeft? Of nog wat meer kaas? Je kunt er gewoon nog wat bij doen van wat jij lekker vindt tot de pesto op jouw smaak is. Eet smakelijk!
Tip: omdat ik geen stukje Pecorino of geraspte Parmezaanse kaas meer in huis had heb ik Parrano originale strooikaas gebruikt en dat werd een heerlijke pesto!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- de blaadjes van een basilicumplant (ong. 80 grote)
- 1 eetlp citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram pijnboompitjes
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 scheuten goede olijfolie
- peper & zout