Pasta met geroosterde groenten en burratta
Er lag nog vanalles in de koelkast dat opmoest. En dan kun je natuurlijk soep maken maar die stond er nog. En omdat ik fan ben van groenten die geroosterd zijn in de oven werd het dat. Kijk gewoon welke groenten je nog hebt liggen, dat kan er allemaal bij. Een stukje wortel, die halve courgette of dat restje bloemkool, als je het bij elkaar doet heb je al snel een heerlijke schotel.
Warm de oven voor op 200 graden.
Haal de burrata uit de koelkast om een beetje op temperatuur te komen.
Misschien wat overbodig om te zeggen maar vooruit: was de groenten en pel de ui en de knoflook!
Schaaf of snij de prei in dunne ringen. De ui mag grof gesneden, de Spaanse peper in ringetjes en de knoflook in plakjes. De snoeptomaatjes en de paprika's mogen doormidden. Van de paprika's verwijder je de zaadjes en daarna snij je er grove stukken van.
Kieper alles in een ovenschaal (of op je bakplaat met een bakpapiertje eronder) en schenk er een royale scheut olijfolie over. Maal er nog wat peper over en hussel dan alles goed door elkaar. Bak de groenten ongeveer 15 minuten in het midden van je oven. Zet dan de oven uit maar laat de deur nog even dicht.
Terwijl de groenten in de oven staan kook je de pasta beetgaar in water met een snuf zout. Hou 1/3 kopje van 't kookwater achter en giet de rest van 't vocht af. Meng de pesto met 't achtergehouden kookvocht en de geraspte kaas door de pasta.
Doe de pasta bij de groenten in de ovenschaal en schep om. Leg de burratta hier in het midden bovenop en zet de schaal nog 5 minuutjes terug in de oven.
Garneer met wat sla en geroosterde pijnboompitjes, een extra scheutje olijfolie maakt 't af! Eet smakelijk!
Tip : Varieer gerust met andere groenten. En heb je geen zin in pasta? kook wat rijst!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 kleine prei
- 250 gram snoep tomaatjes
- 2 puntpaprika's
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper
- 150 gram pasta
- 1 eetlp pittige rode pesto
- handje geraspte kaas
- pijnboompitjes
- rucola of gemengde sla
- olijfolie
- peper en zout
- 1 bol burratta of
mozzarella