Ovenschotel met snijbonen en bloemkool
De ene at liever geen bloemkool, de andere lustte eigenlijk geen snijbonen maar toch ging de schaal helemaal leeg en vond iedereen het heerlijk! De combinatie en een lekker sausje maakt dikwijls het verschil.
Goed voor te bereiden schotel zonder lange oventijd, dus prima als je morgen een drukke dag voor de boeg hebt!
Omdat het een vegetarische schotel is heb ik er vegetarische balletjes bij gedaan. Hoeft het nou niet persé vegetarisch te zijn dan zijn deze Italiaans gekruide gehaktballetjes er heel lekker bij.
Warm de oven voor op 200 graden. Bak de gehaktballetjes (of laat ze weg..) en de krieltjes bruin en gaar. Kook de snijbonen en de bloemkool beetgaar. Giet af maar bewaar 150 ml kookvocht voor de saus.
Smelt de boter met de knoflook in een steelpannetje, voeg de bloem toe, roer, en laat een minuutje garen maar niet bruin worden. Voeg al roerend beetje bij beetje de koude melk toe en daarna het kookvocht. Roer goed door en laat de saus heel even koken. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de gehaktballetjes, krielaardappeltjes en de groenten in de ovenschaal en schenk hier de saus over. Bestrooi met stukjes cashewnoot en draai er nog wat verse peper over. Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 200 gram snijbonen in ruiten gesneden
- 200 gram bloemkool roosjes
- 250 gram voorgekookte kleine krieltjes
- (optioneel) 250 gram (Italiaanse) gehaktballetjes
- 1 geperst teentje knoflook
- 150 ml melk
- 150 ml kookvocht van de groenten
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 80 gram geraspte kaas
- peper en zout
- 2 eetlepels kleingesneden ongezouten cashewnoten