Ovenschotel met hartjes
Het was koud en nat buiten en ik had zin in een ovenschotel. En ik had tijd dus hup, knutselen in de keuken! Er lag nog een restje broccoli, een halve rode ui maar ook nog 'n prei die op moest. Champignons en aardappelen heb ik bijna altijd wel in huis en het gehakt kwam uit de vriezer. Easy peasy dus!
De saus van de broccoli die ik voor dit gerecht gemaakt heb, heb ik ooit eerder gemaakt van bloemkool en die heb ik toen door een pasta gedaan. Tis maar 'n idee..😉
.jpg)


Schil de aardappels, kook ze 5 minuten en giet ze af. Laat ze een beetje afkoelen, snijd ze in plakjes en leg ze op de bodem van een ingevette ovenschaal. Of doe dit met voorgekookte aardappelschrijfjes😉
Snipper de ui en de knoflook fijn. Verwarm een eetlp olie in een koekenpan, bak daarin de ui met de knoflook glazig en het gehakt rul. Nog wat peper en zout erbij (eventueel nog wat chiliflakes) en schep dit alles op de plakjes aardappel.
Snijd de champignons in plakjes en bak ze in de zelfde koekenpan als je 't gehakt hebt gebakken. Doe geen extra olie in de pan maar bak de champignons bruin door ze steeds om te scheppen. Zo krijg je geen vocht in de pan.
Snijd de prei in ringetjes, de worteltjes in plakjes van 3 mm en bak dit nog 2 minuutjes mee met de champignons. Niet langer, de groenten moeten een bite houden.
Snijd de broccoli in stukjes en kook ze in weinig water met n snuf zout in ongeveer 10 minuten helemaal gaar. Giet af maar bewaar een paar lepels van het kookvocht. Maak de broccoli met een staafmixer helemaal glad zodat je een dikke saus krijgt. Doe de vadouvan en de geraspte kaas erbij en proef.. verdun indien nodig met het bewaarde kookwater tot je een mooie dikke saus hebt.
Schep de groenten door de broccolisaus en verdeel dit dan over het gehakt in de schotel. Bekleed de ovenschotel met bladerdeeg, ik heb hartjes uitgestoken maar dat hoeft natuurlijk niet. Zorg dat de lucht van de ovenschotel een beetje kan ontsnappen door wat openingen te laten of gaatjes te prikken in t bladerdeeg. Bak in de oven af op 200 graden, bij mij was de schotel na 20 minuten helemaal klaar. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram aardappelen of voorgekookte schijfjes
- 300 gram gemengd gehakt
- klein scheutje zonnebloemolie
- 250 gram kastanje champignons
- 1 prei
- 1 rode ui
- 1 tn knoflook
- 150 gram waspeentjes
- 200 gram broccoli
- 2 theelp vadouvan
- handje geraspte kaas
- peper en zout
- 1 rol bladerdeeg