Eten wat de pot schaft!

Oosterse rijstsalade met garnalen

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Deze snelklaarsalade heeft iets zoets, iets zouts maar hij heeft ook wat pit. Je kunt hem, zoals op de foto, uit een schaaltje eten, zowel warm als koud. Of doe eens gek en gebruik de salade als vulling voor een wrap! En wissel garnalen eens af met stukjes kip. Mogelijkheden genoeg zou ik zeggen. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Spoel de garnalen af onder koud water. Dep ze droog en leg ze in een schaaltje met de Cha siu saus. Schep goed om en laat ongeveer 15 minuutjes marineren. 

Kook de rijst gaar zonder zout en giet af. Laat de rijst even droogstomen met de deksel op de pan. Meng in een schaaltje de mirrin, sojasaus, sesamolie en de chiliflakes tot een sausje en schenk dit over de rijst. 

Kook ondertussen de peultjes beetgaar. Giet t water af en snijd de grote peultjes doormidden.

Schil de mango en snijd die in stukjes. 
Schep de mango en de peultjes voorzichtig door de rijst. 

Verhit een droge koekenpan en bak de garnalen 2 minuten per kant. 

Schep de rijstsalade in een kommetje en verdeel de Cha siu garnalen over de rijst. Garneer met de stukjes cashewnoot en serveer direct. Eet smakelijk! 

Tip: Je kunt de Cha siu saus natuurlijk zelf maken maar ik vind zo'n potje Cha Siu saus van Lee Kum Kee echt zo lekker dat ik die altijd neem voor dit gerechtje. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 130 gram basmati rijst
  • 200 gram peultjes
  • 1 mango (niet te rijp)
  • 3 eetlp Cha Siu saus (Lee Kum Kee)
  • 225 gram wokgarnalen
  • 2 theelp sesamolie
  • 1 theelp chiliflakes
  • 2 theelp mirrin
  • 1 eetlp sojasaus
  • 2 eetlp gehakte cashewnoten 

Populair in dezelfde categorie