Nogatine ijstaart
Het is inmiddels tig jaren geleden maar ik weet nog als de dag van gisteren hoe de nogatine ijstaart smaakte die mijn moeder maakte als zij jarig was! Het was een werkje van niks zei ze, in plaats van suiker doe je er wat liefde in, dan wordt ie extra lekker! Zoals alles wat je met liefde maakt.❤️
.jpg)
Bekleed de bodem van de (spring)vorm met bakpapier.
Breek de kletskoppen in stukjes en leg die op het bakpapier. Dit geeft straks 'n lekkere crunch als bodem!😃 Tip: geen kletskoppen? Verkruimel dan koffiekoekjes of bastogne koeken of mariabiscuitje en meng die met de gesmolten boter. Druk dit op de bodem van de vorm.
Klop in een flinke mengkom de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Verkruimel de mokka schuimpjes in stukjes. Maak ze niet al te klein, 't moet geen gruis worden😉 Spatel de stukjes voorzichtig door de slagroom.
Klop in een andere kom beide zakjes uit het doosje Klopklop met de koude melk op tot een stevig maar luchtig schuim.
Spatel de opgeklopte Klopklop nu voorzichtig door het slagroom/mokkaschuimpjes mengsel. Heel rustig anders klop je de lucht eruit. Oké, je hebt nu een volle mengkom met slagroommengsel.
Verdeel de helft hiervan over de bodem met kletskoppen. Strooi dan de helft van de nogatine erover. Verdeel hier de rest van het slagroommengsel over. Bestrooi de bovenkant van je taart met de rest van de nogatine.
Dek af met een deksel (of aluminiumfolie) en zet minimaal 5 uur in de diepvries.
Haal 5 minuten voor serveren uit de diepvries. Hou een scherp mes even onder de warme kraan en snij niet al te grote puntjes (is best machtig!) van de nog bevroren taart. Niet de hele taart in een keer nodig? Zet de rest dan goed afgedekt terug en bewaar max.3 mnd in de vriezer. Eet smakelijk!
Tip: Als je een koekjesbodem maakt besprenkel die dan eens met een beetje koffielikeur. Kun je geen mokkaschuim vinden? Neem dan een zak van die roze met aardbei smaak of maak zelf meringue.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 200 gram mokka schuimkoekjes (meringue)
- 500 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 doosje klopklop (geen klopfix!)
- 160 ml koude melk
- 125 gram nogatine
- 12 kletskoppen of
- 150 gram koffiekoekjes en 50 gram boter