Mango perzik bavarois
Eigenlijk ben ik niet zo'n liefhebber van bavarois. Vind het meestal te zoet en door al die slagroom die er in zit gewoon te machtig. Maar in dit recept gebruik ik een mix van slagroom en Griekse yoghurt waardoor het toetje veel minder zwaar wordt. :D
Voor de vruchtenpuree heb ik verse mango en perzik gebruikt. Koop fruit dat echt goed rijp is anders wordt de puree niet mooi glad.
Tip: Het merk MinusL heeft een lactosevrije dikke yoghurt in het assortiment die je in plaats van de Griekse yoghurt zou kunnen gebruiken. Dat in combinatie met hun lactosevrije slagroom maakt dit toetje ineens wel lactosevrij :D
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Schil ondertussen de perziken en snijd ze in kleine stukjes. Doe het zelfde met de mango.
Doe 1/4 van de mango in een klein schaaltje. Voeg de klein gesneden de munt toe en zet in de koelkast. Dit is straks voor garnering.
Pureer de rest van de mango samen met de stukjes perzik en het citroensap tot een gladde vruchtenpuree.
Verwarm de puree op laag vuur in een pannetje. Knijp de geweekte gelatine uit en los dit blaadje voor blaadje op in de mango-perzik puree. Even goed doorroeren. Haal 't pannetje van het vuur en laat goed afkoelen voor je hiermee verder gaat.
Klop de slagroom met de suiker. Schep dit voorzichtig door de afgekoelde vruchtenpuree. Roer er tot slot de Griekse yoghurt door. Schep de bavarois in glaasjes en laat minimaal 1 1/2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de apart gezette blokjes mango met munt. Eet smakelijk!
Belangrijk: Sommige exotische vruchten (zoals bijv. ananas, papaja, vijgen en kiwi) bevatten een enzym dat gelatine afbreekt. Puree van deze vruchten moet je vóór verwerking even koken omdat anders de bavarois niet zal geleren. Tis maar dat je het weet ;)
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 rijpe mango
- 2 rijpe perziken of nectarines
- sap van 1 limoen (of 1/2 citroen)
- 4 blaadjes gelatine
- 6 blaadjes verse munt
- 250 ml Griekse yoghurt
- 125 ml slagroom
- 30 gram suiker