Eten wat de pot schaft!

Mango kokostaart

Nagerecht Bij de koffie
30-60 min
10 personen
 koud  vegetarisch
Inleiding

In de maand november werd er voor de 9e keer een swiepswoepswap georganiseerd op Instagram. Deelnemers gaan dan een gerechtje maken van elkaar. Precies het recept aanhouden of juist niet, alles mag. Hussemusse deed weer mee, werd dit keer gekoppeld aan Esthers-keuken en we gingen bakken!

Bereiding

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. 

Warm de oven voor op 180 graden.

Tip: Ik had nog een doosje mangoblokjes in de diepvries liggen maar er is natuurlijk niks op tegen om een verse mango te schillen en in stukjes te snijden. Verder is het belangrijk om te weten dat wij van Hussemusse  niet zo'n zoetekauw zijn. Ben jij dat wel dan zou je er wat extra suiker in kunnen doen.

Snijd de boter in kleine blokjes. Mix de blokjes met de basterdsuiker in een hoge mengkom voor ongeveer 2 minuten tot je een mooi geheel hebt. Mix nu eerst de kokosmelk met de banaan erdoor. Daarna mix je de eieren 1 voor een door het mengsel.

Doe de stukjes mango in een kommetje en bestrooi ze rondom met wat bloem.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de mengkom en meng het voorzichtig met het eimengsel. Spatel dan de kokosrasp en de helft van de mango blokjes door het deeg. 

Doe het deeg over in de ingevette bakvorm. Druk tot slot de rest van de mango blokjes boven in het deeg. Bak de mango kokostaart 30 minuten op 180 graden in het midden van je oven. Check met een saté prikker of de taart gaar is: prik in het midden van de taart, komt de prikker er schoon uit dan is ie gaar!

Bedenk: Elke oven is anders dus controleer na 25 minuten of de bovenkant van de taart niet te bruin wordt. Als de kleur goed is maar de taart nog niet gaar leg dan de resterende baktijd een stukje aluminiumfolie op de taart. 

Bestrooi de taart met een beetje kokosrasp en serveer met een lekker kopje koffie (thee mag ook) Of maak er een heerlijk nagerechtje van met een bolletje ijs! Eet smakelijk!

Als je wilt zien hoe Esther deze taart gemaakt heeft kijk dan eens hier https://esthers-keuken.nl/mango-kokostaart/

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
 • 250 gram mango blokjes (diepvries) of 
  1 verse mango
 • 150 gram (room)boter
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 1 grote overrijpe banaan
 • 3 eieren
 • 150 ml kokosmelk
 • 1 eetlp bloem
 • 225 gram zelfrijzend bakmeel
 • 50 gram geraspte kokos

Populair in dezelfde categorie