Eten wat de pot schaft!

Mango cheesecake

Nagerecht Bij de koffie
< 30 min (wachttijd: 2.30 u)
4 personen
 koud  vegetarisch
Inleiding

Dit toetje is een soort van cheese cake maar dan niet zo zwaar, zeg maar een "light" versie ;) . Heerlijk als einde van een etentje maar ook als soort van gebakje bij een kopje koffie! Met mango en passievrucht omdat ik dat zo'n super combinatie vind maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken :D . 

Bereiding

Maak de volkoren koekjes helemaal fijn en meng met de bruine suiker en de gesmolten boter. Dit is de koekbodem van je toetje. Verdeel dit over 4 glaasjes/schaaltjes en druk een beetje aan.

Schil de mango en snij in stukjes. Pureer de mango met een staafmixer en voeg dan yoghurt en roomkaas toe. Mix nog even zodat je een glad mengsel krijgt. Proef...ik houd niet zo van zoet dus ik gebruik geen extra suiker. Wil je het iets zoeter voeg dan nog wat poedersuiker toe. Verdeel het mango roomkaas mengsel over de koekbodem.

Dek de glazen af en zet ze een paar uur in de koelkast. Haal de glazen 15 minuten voor dat je ze serveert uit de koelkast om wat op temperatuur te laten komen. Snijd de passievruchten doormidden en verdeel het vruchtvlees over de glaasjes. Eet smakelijk!

Tip: Dit toetje blijft lekker romig, wordt niet heel vast. Als je dit wel wilt doe er dan wat gelatine door.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 100 gram volkoren koekjes
  • 40 gram gesmolten (room)boter
  • 1 dessertlp (bruine)suiker
  • 1 mango
  • 175 gram roomkaas
  • 3 eetlp Griekse yoghurt
  • 2 passie vruchten (garnering)

Populair in dezelfde categorie