Limoen cheesecake balletjes
Ik wilde op mijn allerlaatste werkdag in de zorg voor mijn collega's wat lekkers bij de koffie meenemen. Gewoon iets kleins, liever geen groot stuk gebak, maar ja, wat dan wel? Miek van Smiekkookt wist raad en kwam met de tip!😃

Het maken van deze cheesecake balletjes is een piece of cake. Je moet alleen ff geduld hebben omdat ze nog 'n uurtje in de koelkast moeten opstijven. En zie er dan maar eens af te blijven....
Voor het laagje: rasp de limoen, de koekjes, en de witte chocola. Doe dit samen met de kokosrasp in een bakje, meng door elkaar en zet even apart.
Voor de balletjes: Klop de roomkaas los met de suiker, limoenrasp en limoensap. Tip: Ook lekker om het limoensap te vervangen door 1 eetlp limoncello😊Snijd de kokoskoekjes en de witte chocola in hele kleine blokjes en meng dit samen met de kokosrasp door de roomkaas.
Vorm 12 tot 14 balletjes van het roomkaasmengsel. Rol die door het bakje totdat ze bedekt zijn met een laagje van de rasp. Dek de limoen-cheesecake balletjes af met een stukje huishoudfolie en laat ze rustig opstijven in de koelkast.
Heerlijk hapje bij de koffie of als onderdeel van een grand dessert. Eet smakelijk!
Ik had naast de limoen cheesecake balletjes ook nog n Zweedse chocoladecake gemaakt, een beetje mix van 'n brownie en lavacake.. echt bizar lekker! Op bovenstaande foto zie je ze. Ook maken? Dit is de link: Kladdkakka👌👌👌
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
Voor de balletjes:
- 200 gram roomkaas naturel
- sap en rasp van 1/2 limoen
- 1 eetlp witte basterdsuiker
- 2 1/2 eetlp kokosrasp
- 4 kokoskoekjes (Verkade Nizza)
- 20 gr. stukje witte chocola
Voor 't laagje er omheen:
- 3 kokoskoekjes (Verkade Nizza)
- 2 eetlp kokosrasp
- rasp van 1/2 limoen
- 25 gr. stukje witte chocola