Koreaanse kip met rijst en zoet zure komkommer
Op Instagram zie ik regelmatig gochujang langskomen. Een hartige, pittige maar ook ietsje zoete pasta van chilipepers die vaak in de Koreaanse keuken gebruikt wordt. Hoe pittig het is verschilt per merk. Je kunt het in een marinade, soep en sausjes gebruiken.
Maar goed, dat rode potje stond dus al een tijdje in de kast, hoogste tijd om er eens wat mee te experimenteren😃 Met kip dus en lieve mensen, het was weer lekker!👌
.jpg)
Rasp/pers de knoflook. Meng daarna alle ingrediënten door elkaar tot een marinade. Leg de kipdijfilets hier minimaal 30 minuten (mag ook gerust wat langer) in.
Maak de Zoet zure komkommer! : Snijd de komkommer in hele dunne plakjes. Verwarm de azijn een beetje en los hierin de suiker op. Haal van het vuur. Voeg de plakjes komkommer toe, maal er wat peper over en schep goed om. Laat staan tot gebruik.
Kook de rijst.
Bak de kip met aanhangende marinade 15 minuten in de airfryer op 200 graden. Draai de kip halverwege een keer om. Tip: geen airfryer? Bak de kip 15 á 20 minuten in de oven! Of gewoon in de koekenpan als je dat wil.
Serveer de gebakken kip met rijst en zoet zure komkommer. Bestrooi met sesamzaadjes en ringetjes bosui. Eet smakelijk!
Tip: Zoals je op bovenstaande foto kunt zien is dit ook een lekker kiphapje bij de borrel!
Ow, en nog een ding: Vergeten, geen zin of ècht geen tijd om de kip te marineren? Bak de kip dan in de airfryer en maak van de marinade een sausje! Gewoon alles door elkaar roeren met 2 eetlepels water erbij, verwarmen in een steelpannetje en als de kip gaar is erover schenken!😃
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 750 gram kipdijfilet
- 1 1/2 eetlp gochujang (Sempio)
- 2 flinke tenen knoflook
- 3 eetlp honing
- 2 eetlp sesamolie
- 3 eetlp sojasaus
- peper en zout
- 1 theelp kipbouillonpoeder
Ingrediënten voor de zoet zure komkommer:
- 1 komkommer
- 50 ml azijn
- 1 flinke eetlp suiker
- zwarte peper