Koninginnesoep
Al heb ik nog zo weinig tijd om te koken, 'n verse soep maken lukt eigenlijk altijd wel. Die is zo klaar en veel lekkerder dan soep uit 'n pakje of 'n zakje. Alleen voor koninginnesoep maakte ik wel eens een uitzondering, tot ik erachter kwam dat ook die veel lekkerder is als je hem zelf maakt Ik weet alleen niet af of we dit koninginnesoep of toch koningssoep gaan noemen...🤷♀️
Kook de kipdijfilet met 1 lt water en de bouillonblokjes in ongeveer 15 minuten gaar. Trek daarna met 2 vorken sliertjes van de kip (of snijd in stukjes) en bewaar de bouillon.
Schil ondertussen de aardappels en snijd die in kleine stukjes.
Snipper de ui, snijd (of rasp) de worteltjes in kleine blokjes. Snijd wat van de bloemkoolroosjes zodat je ongeveer 2 eetlepels hele kleine roosjes hebt en zet die even apart. Schenk wat warm water over de bevroren erwtjes.
Smelt een klontje boter in een soeppannetje. Fruit hierin de ui. Strooi daarna de bloem erover en laat die nog 2 minuten zachtjes meebakken. Schenk de warme bouillon waar je de kipdijfilet in gekookt hebt (maar zonder de kip!) erbij en roer goed door. Doe de aardappel met de bloemkool en 1 laurierblaadje in de bouillon en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Vis 't laurierblaadje eruit. Zet de staafmixer in de soep (of gebruik je blender!) en mix de soep mooi glad.
Doe dan room, de mosterd, stukjes kip, erwtjes, wortel en de kleine stukjes bloemkool in de soep en laat nog 5 minuutjes op klein vuur staan. Proef... breng op smaak met wat versgemalen peper? mss 'n snufje zout? en garneer met wat verse peterselie. Eet smakeljk!
Tip: Ooit las ik ergens dat juist de bloemkoolroosjes deze soep zo lekker zacht van smaak maakte. Wij vinden dit wel lekker in deze soep maar als je nou niet zo van bloemkool houdt, laat ze dan gewoon weg en doe n klein scheutje room in de soep😉
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 200 gram kipdijfilet
- 1 liter water
- 2 kipbouillonblokjes (a 500ml)
- 65 gram worteltjes
- 100 gram diepvries erwtjes
- 250 gram aardappels
- 200 gram bloemkoolroosjes
- klontje boter
- 1 theelp mosterd
- 2 eetlp bloem
- 1 laurierblaadje
- vers gemalen peper
- scheutje (slag)room