Knolselderij salade
Zo'n stukje knolselderij dat je over houdt na het maken van erwtensoep... komt vast bekend voor, toch? Weggooien is zonde, dus vaak maakte ik dan wortelstampot en deed dat laatste stukje knol dan bij de aardappels en de wortels. Best lekker eigenlijk ;)
Maar je kunt er ook heel simpel een voorgerechtje van maken. Of een lekker hapje voor bij de borrel!



Schil de knolselderij. Maak nu hele dunne sliertjes. je kunt dit doen door met een heel scherp mes lucifer dunne reepjes te snijden. Maar ik gebruik hiervoor meestal mijn kaasrasp, dan worden ze nog nèt wat dunner.
Meng in een kommetje de yoghurt, mosterd, olijfolie en de azijn. Snij de augurkjes fijn en pluk de dragon blaadjes van de takjes. Schep die samen met de knolselderij voorzichtig door het yoghurtmengsel. Proef.. en breng op smaak met wat peper en zout.
Leg 2 plakjes prosciutto in een schaaltje en verdeel daar de knolselderijsalade over. Paar druppeltjes goede olijfolie en nog een draai peper erover en klaar is kees!
Of schep een lepel knolselderijsalade op een plakje prosiutto (of andere soort gerookte ham) en rol dat op. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- restje knolselderij (100 gram ?)
- 1 theelp grove mosterd
- scheutje lekkere olijfolie
- 1 theelp witte wijnazijn
- 1 flinke eetlp (lactosevrije) Griekse yoghurt
- 2 kleine zoetzure augurkjes
- 3 takjes verse dragon
- 4 plakjes prosciutto
(weglaten/vervangen door 'n plakje oude kaas voor een vegetarische versie) - versgemalen peper en zout