Knapperige granola repen met noten en cranberry’s
Hebben jullie 's morgens ook zo weinig tijd om te ontbijten? Voor Marlotte en mij ( Alex) is het steeds zoeken naar een snel en voedzaam ontbijtje of iets makkelijks om mee te nemen naar 't werk. Maar sinds kort maken we regelmatig granola repen. Superlekker, makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten! Recept is voor 8 repen 😀
Warm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de havermout, de pecannoten en de amandelen op een bakplaat en rooster ze 6 minuutjes in het midden van de oven. Hussel dan alles even door elkaar en zet nog 6 minuten terug in de oven.
Laat de noten en de havermout even afkoelen en hak alles grof.
Verwarm ondertussen de boter, honing, suiker en zout in een pannetje. Laat op laag vuur staan terwijl je net zolang blijft roeren tot de suiker helemaal gesmolten en het geheel mooi karamel van kleur is. Zet 't vuur uit en laat t botermengsel even afkoelen. Vermeng dan met de havermout, geroosterde noten, de cranberries en de pompoenpitten.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakvorm. Druk goed aan zodat het een egaal geheel wordt van 1 a 2 cm dik.
Zet de bakvorm nog 20 minuten in de oven op 150 graden zodat alles mooi goudbruin wordt. Laat dan nog 1 uurtje afkoelen voordat je er repen van snijdt.
In de koelkast (afgedekt met folie) blijven de repen zeker 4 a 5 dagen goed, in de vriezer zelfs maanden maar hier zijn ze binnen een paar dagen op😉
Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 120 gram havermout
- 60 gram pecannoten
- 60 gram amandelen
- 80 gram Cranberries
- 25 gram pompoenpitten
- 80 gram honing
- 2 eetlp lichte basterdsuiker
- 1 eetlp ongezouten (lactosevrije) boter
- Snufje zout