Eten wat de pot schaft!

Kipdijfilet met kastanjechampignons in madeirasaus

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Tis eigenlijk een heel simpel gerechtje maar de madeirasaus geeft toch iets bijzonders. Je hoeft hiervoor geen grote fles drank bij de slijter te halen want de supermarkt verkoopt het in een flesje van 100 ml, hartstikke makkelijk en precies genoeg om mee te koken  

Bereiding

Leg de kipdijfilets open en kruid ze aan beide kanten met het knoflook- en uienpoeder, en wat peper & zout. Bak ze zachtjes in wat zonnebloemolie (in een hapjespan) tot ze bijna gaar zijn. Leg even apart onder alufolie.

Snij de sjalotjes in 1/2 ringetjes en de knoflook fijn. Fruit ze zachtjes in een scheutje olie in de hapjespan. De kastanjechampignons snijd je in plakjes en bak je kort even mee.

Roer de tomatenpuree erdoor en laat 2 minuutjes zachtjes bakken. Blus af met de madeira en de bouillon. Roer goed door en voeg de worchestershiresaus en chilivlokken toe.

Leg de kipdijfilets in de saus en laat de saus even heel zachtjes inkoken. Bind eventueel nog met wat maizena of bloem. Garneer met een beetje peterselie of selderij. Lekker met aardappelpuree en broccoli of worteltjes  Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram kipdijfilet
  • 1/2 theelp knoflookpoeder
  • 1/2 theelp uienpoeder
  • peper (en zout)
  • 75 ml / 100 ml madeira
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 theelp chilivlokken
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 200 ml runderfond (of sterke bouillon)
  • 1 theelp worchestershiresaus
  • scheutje zonnebloemolie
  • eventueel maizena (of bloem) om de saus wat te binden

Populair in dezelfde categorie