Eten wat de pot schaft!

Kalkoen saltimbocca

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Daar gebruiken ze dunne lapjes kalfsvlees. Die worden bedekt met plakjes ham en verse salie.

Mijn recept is een variatie daarop. Ik heb nl. een kalkoenschnitzel en het kruidenmengsel van Jonnie Boer: Funghi Trifolati gebruikt. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Leg de kalkoen schnitzels op een snijplank. Bedek ze met vershoudfolie en sla de schnitzels met een deegroller plat tot ze iets minder dan 1 cm dik zijn.

Haal de folie eraf en wrijf de onderkant van de schnitzels in met wat peper. Ik gebruik geen zout, want de ham is al zout genoeg. Strooi het kruidenmengsel bovenop elke schnitzel en leg daar 1 (of 2) plakjes parmaham op om het vlees te bedekken. Zet vast met 2 prikkertjes.

Bak het vlees 2 minuten aan de parmaham kant. Draai om en bak dan de onderkant nog 4 minuten. Blus af met een scheutje witte wijn en laat nog even smoren. Lekker met bijv. courgette-rolletjes uit de oven. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 kalkoenschnitzels
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 eetlp Funghi Trifolati (Jonnie Boer)
  • klontje room (of lactosevrije) boter
  • scheutje witte wijn (of water)
  • 4 prikkertjes

Populair in dezelfde categorie