Ingelegde rode ui
Wist je dat rode ui hartstikke gezond is? En dat ie, omdat ie een stuk minder scherp is dan de witte ui, bij uitstek geschikt is om in te leggen? Krijgt ie ook een heel mooi roze rood kleurtje van!😊 Het is een werkje van niks en je leukt er heel wat gerechtjes mee op.
.jpg)


Snijd de rode uien met een mandoline of scherp mes in dunne 1/2 ringen. Doe ze in een schaaltje /bakje. Tip: Als je 't wat langer wilt bewaren doe ze dan in een schoon glazen potje met deksel.* Ook altijd leuk om kado te geven als je uitgenodigd wordt voor 'n bbq!
Breng het water met de azijn in een steelpannetje bijna aan de kook. Zet van het vuur en los al roerende de suiker op. Maal nog wat peper en zout in 't azijnwater en schenk dit bij de uien. Voeg, als je dat wilt, nog wat hele peperkorrels/pimentkorrels of steranijs toe. Tip van Alex: doe er voor wat pit een paar chili pepers bij! *Doe het dekseltje op het glazen potje en zet meteen in de koelkast.
Zet de uien minimaal 1/2 uur in de koelkast om af te koelen en rozerood te worden. Hoe langer je ze laat staan hoe krachtiger de kleur en de smaak wordt.
Serveer de ingelegde uien bijvoorbeeld op een traybake, een salade, wrap, nasi of bami, bij frietjes of een broodje hamburger. Eet smakelijk!
*In een schoon glazen potje met deksel kun je de ingelegde uien ruim 2 weken in de koelkast bewaren.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 flinke rode uien
- 200 ml water
- 200 ml witte azijn
- 2 eetlp suiker
- peper & zout
- optioneel: hele peperkorrels, pimentkorrels, steranijs