Indische rookworst
Of wel: rookworst semur! Een Hollandse rookworst met een Indisch tintje die lekker is bij een bordje hutspot of boerenkoolstamppot! En op een dik stuk boerenbrood of knapperig broodje :)

Snijd de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Fruit ze in een scheutje olie tot ze zacht zijn. Doe de sambal er bij en laat 1 minuutje zachtjes mee bakken. Roer de ketjap en het water erdoor. Voeg de kruiden toe en roer goed door.
Snijd de rookworst in plakjes en voeg die toe aan de saus. Zet het vuur op klein. Laat het mengsel nu niet meer koken. Roer regelmatig door en laat de rookworst zo in ongeveer 15 minuten gaar worden. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 rookworst
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelp sambal oelek
- 1/2 theelp nootmuskaat
- 1/2 theelp laos
- 3 kruidnagels
- 3 eetlp ketjap manis
- 1 kopje water
- scheutje zonnebloemolie
- paar druppels limoensap