Indische pindasoep
Ik heb best lang getwijfeld of ik deze Indische pindasoep wel zou maken. Omdat ik "bang" was dat ik het idee zou hebben dat ik geen soep maar een satésaus zat te eten... Dat was achteraf helemaal niet nodig! Ja, de smaken komen wel overeen maar je hebt echt een heerlijk soepje voor je staan.
Deze Indische pindasoep is lekker pikant, goed gevuld en vullend! Verwarmend voor in de winter maar zeker ook als maaltijdsoep voor in de zomer š Toch spijt dat ik hem niet eerder gemaakt heb!
Kook de kipfilet gaar in de kipbouillon en zet daarna even apart.
Snijd de ui en de knoflook heel fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kookpan. Fruit ui en knoflook hier zachtjes in zonder dat ze bruin worden. Strooi er djahé en laos door. Roer de lepels pindakaas door het ui-mengsel. Tip: Ik neem altijd die van Calve maar het kan ook prima met pindakaas van een ander merk. Pas alleen op als je Surinaamse pindakaas neemt. Die is nl veel pittiger.
Schenk de kokosmelk erbij en roer goed door elkaar. Voeg daar ongeveer 750 ml van de kipbouillon aan toe. De rest van de bouillon bewaar je even om de soep straks wat dunner te maken als je dat nodig vindt. Doe de gebroken sperzieboontjes in de soep, laat 5 minuutjes zachtjes pruttelen op laag vuur tot de boontjes beetgaar zijn.
Trek ondertussen met 2 vorken sliertjes van de kipfilet. Doe die in de soep en breng op smaak met sambal, sesamolie, de sojasaus en ketjap. Proef... nog wat peper en zout? Extra bouillon?
Serveer met stukjes hardgekook ei, ringetjes lenteui, taugé, gebakken uitjes, sambal badjak en voor de liefhebber wat korianderblad. Beetje cassave kroepoek erlangs en smullen maarš Eet smakelijk!
Tip: als je soep niet in een keer opgaat dan is ie de volgende dag wat dikker. Bewaar eventueel het restant van de bouillon om hem weer wat dunner te maken.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 6 eetlp pindakaas
- 1 lt kippenbouillon van 'n blokje
- 250 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 1 grote of 2 kleine uien
- 1 theelp djahé
- 1/2 theelp laos
- 1/2 eetlp sambal oelek
- 1 eetlp ketjap manis
- 1 eetlp sojasaus
- 1 theelp sesamolie
- 200 ml kokosmelk
- 100 gram taugé
- 250 gram sperziebonen
- 2 hard gekookte eieren
- 1 lente ui in ringetjes
- gedroogde uitjes
- sambal badjak