Hete kip met rijst
Tot voor kort maakte ik hete kip met rijst op 'n hussemusse manier : met 2 soorten sambal, wat kruiden, een scheutje van dit en een beetje van dat. En altijd uit de losse pols dus nooit precies hetzelfde. Op internet kwam ik een zelfde soort kippetje tegen onder de naam duivelse kip en duuvelkes kip. Heerlijk met rijst maar zeker ook op een broodje of met frietjes!
Snijd de kipdijfilet (of kipfilet als je die lekkerder vindt) in stukjes. Snipper de uien grof, snijd de champignons in 4en of 6en, de bosui in stukjes van 2 cm en de knoflook heel fijn.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak daarin de stukjes kip op hoog vuur. Voeg de uien, knoflook en de champignons toe en bak die 5 minuutjes mee. Zet het vuur wat lager. Roer de boemboe door de kip/champignons en bak die ook 2 minuten mee.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Nu voeg je de stukjes bosui, pindakaas, ketjap manis, tomaten ketchup, azijn en sambal toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm 5 minuten op laag vuur.
De saus zal al snel indikken. Schenk dan beetje voor beetje kokosmelk bij de saus en blijf roeren totdat die opgenomen is voordat je er meer bij doet. Laat nog 5 minuutjes pruttelen
Proef..Ik had er een flinke eetlepel sambal in gedaan en voor ons was het zo precies goed maar als je het echt pittig wilt hebben doe je er nog wat extra sambal bij. Garneer met gebakken uitjes en ringetjes bosui. Serveer met rijst, wat frisse komkommer en kroepoek. Of over frietjes of een broodje. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram kipdijfilet of
kipfilet - 6 eetlp ketjap manis
- 6 eetlp tomaten ketchup
- 4 eetlp pindakaas
- 6 eetlp azijn
- 1 bakje boemboe voor nasi
- 1 doosje champignons
- 2 stengels bosui
- 2 flinke uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 kipbouillonblokje
- 200 ml kokosroom
- 1 eetlp sambal oelek
- scheutje zonnebloemolie
- gebakken uitjes om te garneren