Eten wat de pot schaft!

Griekse pasta met gemengde groenten in kerriesaus

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  Griekse keuken
Inleiding

Ik had al een tijdje een zak met kritharaki (orzo) in huis liggen. Ooit gekocht maar ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moest maken. Het ziet er uit als 'n grove rijstkorrel maar het is dus pasta, 'n Griekse pasta. Ik heb er een heerlijke vegetarische schotel met 'n kerriesausje van gemaakt! Ik hoor jullie denken..vegetarisch? En die balletjes dan op de foto? Nou dit was het bordje van manlief die er nog graag wat Griekse gehaktballetjes bij wilde.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kook de kritharaki of 'n andere pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snijd de courgette in plakjes. Snijd de plakjes in vieren. 
Groene asperges hoef je niet te schillen maar snijd wel het houtachtige uiteinde van de asperges eraf. Die gebruik je niet. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 2 cm.
Snijd de bosui en de prei in ringen en was eventueel zand eruit.

Verhit een scheutje olie in een wok en roer 't kerriepoeder door de olie. Bak de stukjes courgette in de kerrie-olie. Voeg de stukjes asperge en de prei toe en bak die kort mee. Schenk de (kook)room bij de groenten en warm even door. Roer tot slot de bosui door de saus en breng alles op smaak met 'n snufje zout.

Serveer de pasta met de groenten in kerriesaus en verkruimel de feta erover. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 150 gram kritharaki 
    of andere pasta
  • snufje zout
  • 1 courgette
  • 10 groene asperges
  • 3 stengels bosui
  • 1/2 prei
  • scheutje (olijf)olie
  • 150 ml (kook)room
  • 1 eetlp kerriepoeder
  • 75 gram feta

Populair in dezelfde categorie