Eten wat de pot schaft!

Gevulde mozzarella

Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
1 persoon
 warm  Italiaanse keuken
Inleiding

Het gebeurt niet zovaak dat ik hier een 1 persoonsgerechtje deel. Maar dit maak ik dus altijd alleen voor mezelf. Manlief houdt echt niet van de structuur van mozzarella, "kauwgomkaas" noemt hij dat... 

Maar goed, ik vind het dus wel lekker en heb er een voorgerecht van gemaakt. Maar hé,  rooster er wat brood bij en je hebt een prima lunch. Trouwens.. met zo'n gevulde mozzarella, wat extra salade en gekookte pasta waar je wat olie van de tomaatjes over schenkt heb je ook 's avonds een lekker maaltijd. 

Bereiding

Snijd de tomaatjes en basilicum in repen.

Snijd de mozzarella doormidden als 'n broodje.

Beleg de mozzarella met de reepjes tomaat en basilicum. Maal er wat peper over en leg de helften weer op elkaar. 
Leg de pancetta kruislings op elkaar, leg de mozzarella erop en vouw de pancetta om de mozzarella. Zet indien nodig vast met een prikkertje. 

Leg de mozzarella in een klein ovenvast schaaltje 5 minuutjes onder een hete grill of bak in een anti-aanbak pannetje tot de pancetta lichtbruin ziet en de mozzarella net begint te smelten.

Zet de gevulde mozzarella op wat sla en drizzle er nog een lepel olie van de tomaatjes over. Serveer direct. Eet smakelijk!

Tip: Misschien vind je deze vegetarische gevulde mozzarella ook wel lekker. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 bol mozzarella
  • 3 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 3 blaadjes basilicum
  • 2 lange plakken pancetta of
    ontbijtspek
  • handjevol sla
  • vers gemalen peper

Populair in dezelfde categorie