Eten wat de pot schaft!

Gestoofde prei met feta

Bijgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Op een of andere manier heb ik nooit zoveel inspiratie als het om prei gaat en dus bleef het meestal bij prei in oestersaus of gewoon roerbakken. Tijd voor iets anders! Door de prei heel rustig te laten garen werd ie een beetje zoetig en de cranberries versterkten dat. De stukjes feta en de nootjes bleken een mooie tegenhanger 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in stukken van ongeveer 2 cm. Was ze zodat er geen zand meer in zit maar zorg ervoor dat de stukjes in elkaar blijven zitten. 

Neem een niet te grote pan. De bedoeling is dat er niet teveel ruimte tussen de rolletjes is, dat ze net langs elkaar kunnen staan en niet steeds omvallen. Verhit een scheutje olijfolie en zet de prei hier rechtop in. Bak de prei een paar minuutjes en draai dan om. Bak nog 2 minuten.

Schenk dan zoveel bouillon tussen de prei dat ze half onder staan en zet 't vuur op klein. Laat de preirolletjes zo heel rustig gaar worden. 

Snijd de feta in kleine blokjes. Ik had toevallig nog een pot met blokjes feta op kruidenolie staan, was ook erg lekker  Haal de preirolletjes uit de bouillon. Bestrooi met de cranberries, de feta en de gehakte cashewnootjes. Maal er tot slot nog wat zwarte peper over. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 niet te dunne stengels prei
  • 75 gram feta (op kruidenolie)
  • vers gemalen peper
  • ong. 250 ml warme groentebouillon
  • 2 eetlp gedroogde cranberries
  • 2 eetlp gehakte cashewnootjes
  • scheutje olijfolie

Populair in dezelfde categorie