Gemarineerde zalm met paprika uit de oven
Bij de visboer viel mijn oog op 2 stukjes superverse zalm. Typisch eigenlijk want wij eten niet zo vaak zalm. Het was die dag mooi weer dus het moest wel een beetje gezellig gerechtje worden met lekker veel kleurtjes! Oké, Marokkaanse zalm dus
Ik begin met de marinade: Rasp de schil van de 1/2 citroen boven een kommetje. Knijp ongeveer 2 eetlepels sap uit de citroen. Pers de knoflook uit boven 't kommetje. Doe er nog 2 eetlepels olijfolie, de honing en de Ras el Hanout bij en meng dan alles goed door elkaar.
Neem een flinke ovenschotel (of je bakplaat met 'n bakpapiertje erop) en leg de stukken zalm hier verspreid op. Besmeer de zalm met de marinade.
Snijd de paprika's doormidden, grote exemplaren snijd je nog een keer door. Haal de zaadlijsten eruit. Leg de stukken paprika rondom de zalm. Snijd de citroen in stukken en leg die ook bij de zalm. Sprenkel nog 3 eetlepels olijfolie over de paprika en maal er peper en zeezout over. Zet de schaal apart om te kunnen marineren, minimaal 30 minuten, maar langer mag ook.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bosuitjes in ringen en hak de pistachenootjes grof.
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Bak de zalm met de paprika's en citroen ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Bij mij was de zalm toen mooi rosé gebakken. Maar elke oven is anders en ook smaken verschillen dus hou 't in de gaten. Haal de schaal uit de oven, dek af met alufolie en laat even rusten.
Schenk de laatste olijfolie over de parelcouscous en roer bosui, nootjes en wat peper en zout door.
Vul de stukken paprika met de parelcouscous en garneer met de korianderblaadjes. Eet smakelijk!
Tip: Ras el Hanout is een kruidenmengsel. Er zijn heel veel soorten te koop en er is dus ook veel verschil in smaak. Ik ben fan van de blikjes kruiden van Jonnie Boer, die heb ik dus ook gebruikt. Heb je een ander merk staan neem die dan gewoon maar proef en pas eventueel de hoeveelheid aan.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 stukjes zalm
- 1 1/2 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 3 theel Ras el Hanout
- 2 theelp honing
- 8 eetlp olijfolie
- 3 kleuren paprika's
- 2 bosuitjes
- 3 eetlp pistachenootjes
- handje korianderblaadjes
- parelcouscous (of rijst)
- peper en zout