Eten wat de pot schaft!

Gemarineerde kip met aardappeltjes uit de oven

Hoofdgerecht
30-60 min (wachttijd: 2.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

De bedoeling was om gemarineerde kip spiesjes voor op de bbq te maken maar toen ging 't regenen, heel hard regenen.... Het werd dus plan B want ja, je moet dan toch iets eten en die kip had inmiddels al een nachtje in de marinade gezwommen! Kip met krokante piepers uit de oven dus 😀

Bereiding

Snijd de kip in grove stukken. Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar. Leg de kip hierin en laat minimaal 2 uurtjes in de koelkast marineren. 

Ondertussen schil (of was) je de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze 3 minuten, giet 't water af en laat afkoelen. 

Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en laat even op temperatuur komen.

Warm de oven voor op 180 graden (hete lucht 160gr.). Bekleed een bakplaat met bakpapier (of neem een royale ovenschotel) en vet een helft ervan in met de sesamolie. Hier leg je de stukjes kip op.

Smelt in een steelpannetje het klontje boter. Meng hier de zonnebloemolie, zout en kerriepoeder door en schenk dit dan over de gekookte aardappels. Schep om en leg de aardappeltjes bij de kip.

Zet de bakplaat in de oven en bak ongeveer 35 minuten op 180 graden(160 gr.) maar draai de kip na 15 minuutjes wel even om. Serveer met een lekkere salade. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 middelgrote aardappels
  • 2 eetlp zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • snufje zout
  • 1 eetlp kerriepoeder
  • 500 gram kipdijfilet
    of kipfilet
  • 1 eetlp sesamolie

voor de marinade:

  • 100 ml bier
  • 50 ml sojasaus
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 2 eetlp suiker
  • 1 theelp grove mosterd
  • 1 Spaanse peper met zaadjes

Populair in dezelfde categorie