Eten wat de pot schaft!

Gekonfijte knoflook

Bijgerecht Diversen
30-60 min (wachttijd: 1.00 u)
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij  Franse keuken
Inleiding

Wij van Hussemusse houden van knoflook! We gebruiken het vaak in onze recepten. En dan nu een receptje met alleen maar knoflook!  Door de teentjes knoflook heel zachtjes te garen in olie (konfijten) verandert de scherpe smaak. Ze worden zachter, zelfs 'n beetje zoetig van smaak. Zo lekker..

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Pel de bollen knoflook. Haal alle teentjes los en pel ze . Doe de teentjes in een steelpannetje en schenk er zoveel olie bij dat de teentjes helemaal onder staan. Zet het pannetje op het kleinste pitje en verwarm de olie heel zachtjes. Je gaart zo de teentjes zonder dat je ze echt bakt. 

Na 30 minuten haal je het pannetje van t vuur en maal je er wat peper en zout over. Leg 3 takjes verse tijm in het pannetje en laat zo 15 minuten afkoelen. 

Schenk dan de olie met de knoflooktenen in een schoon (gesteriliseerd) glazen potje met deksel. De gekonfijte knoflook is in zo de koelkast zeker 1 à 2 weken houdbaar. De olie zal in de koelkast stollen door de kou maar eenmaal uit de koelkast lost zich dat vanzelf weer op.

De teentjes knoflook zijn héérlijk als je ze gebruikt in 'n kruidenboter, door groenten, aardappelpuree,  in soep of een pastasaus maar ook gewoon uitgesmeerd over een sneetje geroosterd brood! Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 bollen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse tijm

Populair in dezelfde categorie