Eten wat de pot schaft!

Gegrilde rode ui

Bijgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Zeg nou zelf, zo'n gegrilde ui naast je lapje vlees is niet alleen lekker maar je bordje ziet er ook ineens een stuk feestelijker uit! Het is 'n super simpel bijgerechtje dat ook nog eens snel klaar is. De ui wordt door bereiding in de oven lekker zacht en zelfs een beetje zoetig. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Verwijder de schil van de uien. Snijd de ui kruislings in maar zorg ervoor dat de onderkant aan elkaar blijft zitten. Tip: als je geen kleine uien kunt vinden neem dan 'n middelmaat en snijd ze wat vaker in.

Warm de oven voor op 200 graden. (Hete luchtoven 180)

Breng in een pannetje 2 cm water aan de kook. Zet het vuur uit en zet de uien rechtop in het water. Laat ze 5 minuutjes staan. Haal de uien uit het water en laat ze even uitlekken.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Zet de uien rechtop in het schaaltje, vouw ze een beetje open en bestrooi ze met de rozemarijnnaaldjes. Verdeel de olijfolie over de uien en maal er tot slot lekker wat peper en 'n snuf zeezout over.

Zet de schaal met uien 15 à 20 minuten in het midden van de oven. Haal ze dan uit de oven , dek af met aluminium folie en laat nog 5 minuten rusten. 

Serveer de uien bij een karbonade, kip of een hamburger met gekookte broccoli. Ze zijn trouwens ook erg lekker bij hutspot! Of op een broodje met peperpaté! Eet smakelijk!

Tip: Je kunt de uien zijn zowel warm als op kamertemperatuur eten. Varieer ook gerust met andere kruiden. Als je er over hebt bewaar ze dan max 3 dagen in een afgesloten doosje in de koelkast.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 kleine rode uien
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 theelp gedroogde rozemarijn
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout

Populair in dezelfde categorie