Gefrituurde bloemkoolroosjes met chilisaus
Het recept van deze bloemroosjes had ik al een tijdje liggen. Gekregen met de mededeling: ik denk dat jullie dit ook lekker vinden. Nou ben ik niet zo'n bloemkool-liefhebber, helemaal niet als ie gekookt is en dan met zo'n sausje... Maar dit is totaal wat anders. Dit hebben we gewoon opgesnoept! Echt superlekker!
Tip: serveer deze bloemkoolroosjes ook eens bij nasi..
Maak een beslag van bloem, maïzena, bakpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en 't water. Roer tot er geen klontjes meer zijn.
Maak de bloemkool schoon en snijd die in roosjes. Zorg dat ze niet te groot zijn maar ook geen ienemienies. Haal de roosjes door het beslag en frituur ze in delen. Doe dat ongeveer 4 minuten per keer, dan zijn ze net gaar maar houden nog een bite. Laat de gebakken roosjes uitlekken op een stukje keukenpapier als je de volgende gaat bakken.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel die over de bloemkoolroosjes. Schenk een klein beetje van de (zelfgemaakte) chilisaus over de bloemkoolroosjes en serveer er een schaaltje langs om lekker te dippen! Garneer tot slot met wat geroosterde sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 100 gram bloem
- 100 gram maïzema
- 1 theelp bakpoeder
- 1 theelp knoflookpoeder
- 1 theelp paprikapoeder
- 1 theelp uienpoeder
- 1 theelp zout
- 250 ml water
- chilisaus
- 2 bosuitjes
- 2 theelp sesamzaad
- 1 bloemkool
- frituurolie